Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε και υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με ψεύτικες υποσχέσεις, κατάκτησε την εξουσία και παραμένει σε αυτή διαπράττοντας ένα «πολιτικό πραξικόπημα» που προηγούμενο δεν έχει γνωρίσει η πολιτική ιστορία της χώρας. Έφερε το ΔΝΤ βάζοντας τη χώρα υπό ουσιαστική κατοχή καταργώντας το Σύνταγμα, τη Βουλή, τα κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων και γενικά κάθε είδους νομιμότητας.
Με μια σειρά μέτρων που ανανεώνεται συνεχώς (Μνημόνιο) στοχεύει στη μετακύλιση της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα χρέη που τόσα χρόνια κυβέρνηση και εργοδότες δημιουργούν. Με νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, με νέες αυξήσεις στη φορολογία, με ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κυβέρνηση, Τρόικα και εργοδότες φορτώνουν στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης. Στο όνομα της σωτηρίας της οικονομίας, δηλαδή της αύξησης των κερδών τους, καταστρέφουν ολόκληρη την κοινωνία, οδηγώντας τελικά και τη χώρα σε χρεοκοπία.
Ιδιαίτερα στον χώρο της εκπαίδευσης στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση και διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Η δραστική περικοπή των δαπανών θα οδηγήσει ακόμα και σε κλείσιμο πολλά σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργούν με δίδακτρα. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο «Καλλικράτης» ο οποίος προβλέπει: α) τη συγχώνευση δήμων, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών δημοτικών επιχειρήσεων (δημοτικά ωδεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, παιδικοί σταθμοί, κέντρα υγείας κ.λπ.) με τους εργαζόμενους να μένουν στον δρόμο και τους δημότες να μην εξυπηρετούνται και β) ότι οι δημόσιες υπηρεσίες που παρέχει μέχρι τώρα το κράτος δωρεάν (παιδεία, υγεία, κ.λπ.) θα μεταφερθούν στους δήμους, χωρίς βέβαια και την αντίστοιχη μεταφορά των κονδυλίων που χρειάζονται γι’ αυτές. Αυτό είναι ένα ακόμη τεράστιο βήμα για την ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, πάνω από 50 δήμοι (οι μεγαλύτεροι, που έχουν πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας) είναι χρεοκοπημένοι ή στα όρια της χρεοκοπίας, μερικοί από αυτούς δεν έχουν να πληρώσουν ή με δυσκολία πληρώνουν ακόμη και τους μισθούς των εργαζομένων. Η άθλια οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε φέτος από την περικοπή της κρατικής επιδότησης στο μισό (από 1,6 δις ευρώ στα 800 εκ.) και την παρακράτηση πόρων των δήμων από το κράτος. Επομένως οι εργαζόμενοι καλούνται πάλι να πληρώσουν (εκτός από τους φόρους τους και με δίδακτρα και άλλα τέλη αυτή τη φορά) για τη λειτουργία των σχολείων, των κέντρων υγείας κ.λπ., αλλιώς δεν θα τους παρέχονται αυτές οι υπηρεσίες.
Η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι περίπου η ίδια. Οι εργοδότες σε ΙΕΚ, φροντιστήρια κάθε είδους, ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωδεία, σχολές χορού κ.λπ. προσπαθούν να αντλήσουν τα κέρδη τους αυξάνοντας την εκμετάλλευση προς τους εργαζόμενους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δεν υπάρχει κανένας «Μεσσίας» που θα μας σώσει. Και βέβαια όχι οι επίσημοι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ενώ τάχα «αντιστέκονται» με καμιά απεργία-τουφεκιά στον αέρα, είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν. Οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν μας προετοίμασαν για την οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα έβαλαν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι έτοιμοι να το ξανακάνουν και σήμερα. Με αυτή την πολιτική τους υπέσκαψαν σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη μας στα συνδικάτα και γραφειοκρατικοποίησαν τελείως τη λειτουργία τους.
Από δω και πέρα, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι στα σωματεία μας, δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη μειωθεί κανένας μισθός, να μη μας αφαιρεθεί κανένα άλλο δικαίωμά μας. Για να τα αποτρέψουμε όλα αυτά πρέπει να παλέψουμε οργανωμένα και αποφασισμένα μέχρι την τελική νίκη. Ο αγώνας των εργαζομένων και της επιτροπής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του εστιατορίου Banquet ήταν ένας παραδειγματικός αγώνας σ’ αυτή την κατεύθυνση που κατάφερε να νικήσει! Ας εμπνευστούμε όλοι από αυτόν, μεταφέροντας το παράδειγμα αυτό σε κάθε χώρο εργασίας που πλήττεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και των εργοδοτών.
Δεν κάνουμε καμιά θυσία για τα κέρδη και το χρεοκοπημένο σύστημά τους. Τα ελλείμματα, τα χρέη, την κρίση να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, οι παραγωγοί του πλούτου. Δεν ζητιανεύουμε. Παλεύουμε για να επιβάλουμε τη μόνη πραγματική εναλλακτική λύση: Μια άλλη διαχείριση της οικονομίας, ενάντια στη λογική και το σύστημα του κέρδους. Ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, βασισμένο στον εργατικό έλεγχο, για να ικανοποιηθούν οι επείγουσες κοινωνικές ανάγκες.

Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις:
Στην οργάνωση στο σωματείο μας, ενάντια στην ατομικοποίηση που προωθούν και θέλουν να μας επιβάλουν οι εργοδότες.
Στην ενότητα των αγώνων μας, ενάντια σε κάθε διάσπαση και κατακερματισμό.
Με αποφασιστικές μορφές πάλης: μαχητικές διαδηλώσεις, καταλήψεις χώρων εργασίας που κλείνουν, οργάνωση της αυτοάμυνάς μας απέναντι στην αστυνομική βία, φτάνοντας μέχρι και σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.
Στην αυτοοργάνωσή μας: στην ενεργή συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις και τους αγώνες.

-      ΕΞΩ ΤΟ Δ.Ν.Τ. - ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε - μας χρωστάνε!
-    Άμεση μείωση των τιμών. Καμία αύξηση του ΦΠΑ και κατάργησή του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Φορολόγηση του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και της εκκλησιαστικής περιουσίας
-       Επανεθνικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ κάτω από εργατικό έλεγχο. Μείωση των τιμολογίων τους για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα
-       Απαγόρευση των απολύσεων. Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων που χρεοκοπούν ή κλείνουν.
-       Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ασφάλιση-Περίθαλψη για όλους τους άνεργους
-       Εθνικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των βασικών τομέων της οικονομίας  και των τραπεζών. Πάγωμα των χρεών για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα
-       Κατάργηση του Μνημονίου. Καμία μείωση μισθών και επιδομάτων
-       Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος της Διαμαντοπούλου. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.
-       Όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.
-       Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, 1400 ευρώ καθαρά πρώτο μισθό για όλους. Αυτόματη Τιμαριθμική Προσαρμογή Μισθών και Συντάξεων Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
-       Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους.


Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε