Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκυβέρνηση – Φασίστες δουλεύουνε μαζί Να τσακίσουμε τα Μνημόνια και την Χρυσή Αυγή

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση Τέταρτη 18:00 άγαλμα Βενιζέλου
Η Χ.Α. είναι το μακρύ χέρι της δοσίλογης συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου
Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη, στην περιοχή της Αμφιάλης, τον αγωνιστή Π. Φύσσα, μόλις 34 ετών. Αυτή η δολοφονία ήρθε λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση από ομάδα 50 χρυσαυγιτών ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ – και βέβαια μετά από χιλιάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και μετανάστες εργάτες.
Η φασιστική συμμορία, αποθρασυμένη μετά την είσοδό της στη βουλή, την ασυλία και την ατιμωρησία που της παρέχουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Σαμαρά - Βενιζέλου, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, επιχειρεί με τη βία, τους τραμπουκισμούς και τις δολοφονίες να σπείρει τον τρόμο, να διαιρέσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, βοηθώντας το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους ιμπεριαλιστές. Οι καραγκιόζηδες του Χίτλερ, που το παίζουν ελληναράδες, «πατριώτες», «Σπαρτιάτες», «Άριοι», στην πραγματικότητα είναι ρατσιστές και σκουλήκια που ξεπηδούν από τη σήψη του διεφθαρμένου και παρηκμασμένου αστικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Είναι θρασύδειλοι που κινούνται τη νύχτα, πάντα με τις πλάτες της αστυνομίας και έχοντας εξασφαλισμένη την ατιμωρησία. Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι το μαύρο δολοφονικό χέρι των αστών, του σάπιου και καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων. Είναι οι κατευθείαν απόγονοι των δοσίλογων, χιτών, ταγματασφαλιτών, χουντικών και χιτλερικών και σαν τέτοιοι πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν.

Οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής δεν θα σταματήσουν με λογύδρια περί «δημοκρατικού τόξου» – ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Ενάντια στις φασιστικές συμμορίες και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση Τέταρτη 18:00 άγαλμα Βενιζέλου
Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη, στην περιοχή της Αμφιάλης, τον αγωνιστή Π. Φύσσα, μόλις 34 ετών. Αυτή η δολοφονία ήρθε λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση από ομάδα 50 χρυσαυγιτών ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ – και βέβαια μετά από χιλιάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και μετανάστες εργάτες.
Η φασιστική συμμορία, αποθρασυμένη μετά την είσοδό της στη βουλή και την ασυλία και ατιμωρησία που της παρέχουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, επιχειρεί με τη βία, τους τραμπουκισμούς και τις δολοφονίες να σπείρει τον τρόμο, να διαιρέσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, βοηθώντας το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους ιμπεριαλιστές. Οι καραγκιόζηδες του Χίτλερ, που το παίζουν ελληναράδες, «πατριώτες», «Σπαρτιάτες», «Άριοι», στην πραγματικότητα είναι ρατσιστές και σκουλήκια που ξεπηδούν από τη σήψη του διεφθαρμένου και παρηκμασμένου αστικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Είναι θρασύδειλοι που κινούνται τη νύχτα, πάντα με τις πλάτες της αστυνομίας και έχοντας εξασφαλισμένη την ατιμωρησία. Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι το μαύρο δολοφονικό χέρι των αστών, του σάπιου και καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων. Είναι οι κατευθείαν απόγονοι των δοσίλογων, χιτών, ταγματασφαλιτών, χουντικών και χιτλερικών και σαν τέτοιοι πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ! – Προκήρυξη της Μαθητικής Αντεπίθεσης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Συμμαθητή-συμμαθήτρια,
Τα σχολεία, οι μαθητές, οι καθηγητές, η νεολαία έχουν μπει στο στόχαστρο της χουντικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αφού απέλυσαν μέσα στο καλοκαίρι 2500 καθηγητές από ΕΠΑΛ, κι ενώ ήδη ετοιμάζουν τις επόμενες απολύσεις, φέρνουν για ψήφιση νέο εξεταστικό σύστημα στα Λύκεια, που θα φέρει τα πάνω κάτω:
Τα Λύκεια γίνονται εξεταστικά κάτεργα. Αντί για μια φορά θα δίνουμε 4 φορές πανελλαδικές εξετάσεις (για πρόσβαση από τη μια τάξη στην άλλη, για απολυτήριο και για το πανεπιστήμιο). Αυτό σημαίνει ότι πολλοί λιγότεροι θα φτάνουν στην Τρίτη Λυκείου, ενώ ακόμα λιγότεροι θα περνάνε στο πανεπιστήμιο, αφού εκτός από τις εξετάσεις για την πρόσβαση θα μετράει και ο βαθμός πρόσβασης και των τριών τάξεων. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι όλος ο αυτός ο αγώνας δρόμου με τις εξετάσεις και τους βαθμούς χρειάζεται πολλά φροντιστήρια για τα οποία οι οικογένειές μας δεν έχουν πλέον χρήματα.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ! – Προκήρυξη της Αντεπίθεσης των Εκπαιδευτικών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η κυβέρνηση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας, προχωρά σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, με αρχή τις 25.000 διαθεσιμότητες-απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013. Με τον πολυνόμο-έκτρωμα που ψηφίστηκε στις 16/7 αρκούν δύο μόνο υπογραφές, του αρμόδιου υπουργού και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον «ξαφνικό θάνατο» ολόκληρων κλάδων, ειδικοτήτων και δομών του δημοσίου, για την κατάργηση των αντίστοιχων οργανικών θέσεων και για τη διαθεσιμότητα του «πλεονάζοντος» προσωπικού.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 12 Σεπτέμβρη  -  7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

     Η  προαναγγελλόμενη  ιμπεριαλιστική  στρατιωτική επέμβαση στην Συρία απειλεί  να βάλει σε μεγάλους κινδύνους όλους του λαούς της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου.   Οι σχεδιαζόμενοι βομβαρδισμοί θα προκαλέσουν νέες εκατόμβες αθώων και μεγαλύτερες καταστροφές στην πολύπαθη χώρα. Θα δημιουργήσουν νέα αδιέξοδα,  θα  κλιμακώσουν τον σκληρό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και καιρό και θα βαθύνουν τις τυφλές συγκρούσεις.   Θα υποκινήσουν  νέα κύματα  απελπισμένων προσφύγων. Θα καταστρέψουν σε μεγαλύτερη έκταση  περιοχές  με αρχαιότητες που αποτελούν  τις παλιότερες κοιτίδες του ανθρώπινου πολιτισμού

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ Σ.Μ.Α. ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ!

-Ο Σ.Μ.Α. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9/13 σε προγραμματισμένη κινητοποίηση κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που ξεκίνησε από κεντρική πλατεία της Ευκαρπίας, με κατεύθυνση τον χώρο που δήμαρχοι και εργολαβικά συμφέροντα θέλουν να κατασκευάσουν τον Σ.Μ.Α.(ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!). Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ του ΔΕΝΔΙΑ όπου τους απαγόρευσαν την πρόσβαση στον χώρο.
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το γεγονός και διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Σ.Μ.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
 Καλούμε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε μαζική και ενεργή συμμέτοχη στις επόμενες κινητοποιήσεις με αφετηρία την μεγάλη διαδήλωση στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.


ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 6μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου




Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στην επέμβαση των Ιμπεριαλιστών – Nίκη στις επαναστατικές δυνάμεις της Συρίας

Η απειλή μιας γενικευμένης σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, είναι ορατή περισσότερο από ποτέ. Η επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με τη βοήθεια, ενδεχόμενα, του γαλλικού ιμπεριαλισμού και τη συμπαράσταση ψοφοδεών δυνάμεων τύπου Σαμαρά-Βενιζέλου, οδηγεί αναπόφευκτα σε μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ.
NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»
Στις 3 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο πρώτο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων), παραπέμπονται σε δίκη ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Κωνσταντίνος Μουτζούρης μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής.
Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν μήνυσε μόνο τον Σάββα Μιχαήλ και τον τέως πρύτανη, αλλά αυτοί οι δύο επιλέχτηκαν από την ελληνική αστική δικαιοσύνη να παραπεμφθούν, μέσα από ένα μακρύ κατάλογο μηνύσεων κατά προσωπικοτήτων της αριστεράς και όχι μόνο, συνδικαλιστών και οργανώσεων. Η σημερινή δίωξη ανασύρθηκε από τις δικαστικές αρχές 4 χρόνια μετά την υποβολή της μήνυσης της Χρυσής Αυγής το 2009, μετά από επεισόδια που είχε προκαλέσει η ίδια στον Άγιο Παντελεήμονα. Η μήνυση, μεταξύ άλλων, στοχοποιεί τον Σ. Μιχαήλ για ανακοίνωση του ΕΕΚ, η οποία έγραφε την αυτονόητη αλήθεια ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία που οργανώνει δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, ενώ τον Κ. Μουτζούρη επειδή σε χώρο του ΕΜΠ «στεγαζόταν» ψηφιακά το Indymedia, όπου γράφονταν καταγγελίες εναντίον της Χρυσής Αυγής.