Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Για τα Αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαΐου

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Για τα Αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαΐου. Η θέση μας στον Β΄ Γύρο.
Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου, το μήνυμα στάλθηκε αλλά οι «παραλήπτες» κάνουν τον ανήξερο. Aναμφισβήτητα, οι μνημονικές δυνάμεις καταρρέουν, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν προσπαθούν: (α) Σε τοπικό και «αυτοδιοικητικό» επίπεδο, να επενδύσουν στη διαχείριση των τεράστιων προβλημάτων επιβίωσης των εργαζομένων, ανέργων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με ψίχουλα «κοινωνικής πολιτικής», «φιλανθρωπίας», υποσχέσεων, ρουσφετιών κ.λπ. Να κρυφτούν πίσω από τα εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικό και «αυτοδιοικητικό» επίπεδο, όπου τα ερείσματά τους είναι ακόμη ισχυρά για διάφορους λόγους κ.λπ.  (β) Να υποβαθμίσουν ιδιαίτερα την πολιτική σημασία του αποτελέσματος στο Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια της Αττικής. Όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν την ήττα τους, ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε και απέρριψε μαζικά την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, τα “success story”, τα εκβιαστικά τους διλήμματα.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, οι παπαγάλοι τους, τα ΜΜΕξαπάτησης και τα μεγάλα αφεντικά της Ε.Ε. προσπαθούν να προβάλλουν παραπλανητικά στοιχεία, μια δική τους εικονική ανάγνωση της πραγματικότητας. Εκατομμύρια εργαζομένων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νέων, όμως, έδειξαν καθαρά την αηδία και αγανάκτησή τους για τη σημερινή άθλια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση, σήψη και διαφθορά – και ακόμα τη διάθεση τους να βάλουν ένα τέλος στη χούντα Συγκυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ. Όπως όλα δείχνουν, την επόμενη Κυριακή, στις Ευρωεκλογές, το «χτύπημα» στη συγκυβέρνηση της συμφοράς και της καταστροφής θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και ίσως οριστικό.

Β΄ γύρος – Περιφέρεια. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ – ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ
Στον β΄ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, πρέπει να μαυρίσουμε παντού όλους όσους συνδέονται με το επίσημο πολιτικό σκηνικό, τους ανοιχτούς και κρυφούς υπερασπιστές της πολιτικής των Μνημονίων και της Τρόικας.
Στην περιφέρεια είτε κυβερνητικοί είτε «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι – δεν είναι παρά κομμάτι των ίδιων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που μας οδήγησαν ως τα σημερινά καταστροφικά αδιέξοδα. Το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματά μας είναι κάλπικο και αδιέξοδο. Γιατί αποδέχονται κρυφά ή φανερά τα Μνημόνια (και τον Καλλικράτη), που άμεσα φέρνουν μείωση της χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων και περαιτέρω ελαστικοποίηση/διάλυση των εργασιακών σχέσεων στους δήμους, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, μετακύληση του κόστους στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Όταν κληθούν να εφαρμόσουν όλα αυτά, θα φανεί και πόσο «ανεξάρτητοι» είναι – αλλά και πόσο αναποτελεσματική είναι η πολιτική τους για ν’ αντιμετωπίσει τη δραματική αύξηση της ανεργίας, των χρεών και των λουκέτων στα καταστήματα, των σχολείων που θα υπολειτουργούν ή θα απειλούνται με κλείσιμο, της καταβαράθρωσης του εισοδήματός μας και των δημόσιων/κοινωνικών υπηρεσιών.  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΛΕΥΚΟ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ, ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ  - ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Μάη, οι αχυράνθρωποι της Τρόικας Σαμαράς και Βενιζέλος και η δωσίλογη κυβέρνησή τους, αν παραμείνουν στην εξουσία, θα εξαπολύσουν ένα νέο κύμα ακόμα πιο βάρβαρων μέτρων: νέα φοροχαράτσια, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, της υγείας, ασφάλισης και εκπαίδευσης, κόψιμο των επιδομάτων ανεργίας, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, ξεπούλημα των πάντων. Όχι μόνο θα κάνουν την κρίση ακόμα χειρότερη, αλλά συνειδητά μας γυρνούν σ’ έναν Μεσαίωνα φτώχειας και εξαθλίωσης, για να σώσουν τους δανειστές–τοκογλύφους, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές για ν’ αναδείξει την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τη βαρβαρότητα της χούντας Μνημονίου και Τρόικας, για να προτάξει μια ριζικά διαφορετική λογική για τους δήμους, τη διαχείριση των οικονομικών πόρων τους, τις σχέσεις τους με τους πολίτες, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, το περιβάλλον, την αλληλεγγύη, τις ανθρώπινες, ηθικές και πνευματικές αξίες, τον πολιτισμό. Ευχαριστούμε τους συνδημότες των Αμπελοκήπων - Μενεμένης που μας στήριξαν.

Τώρα πρέπει να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα μας, στο δήμο και παντού, χωρίς να χάνουμε λεπτό. Για ν’ ανατρέψουμε, να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση και κάθε επίδοξο συνεχιστή της. Για να επιβάλλουμε το δίκιο και τις λύσεις μας, απέναντι στη βαρβαρότητα και τα αδιέξοδα του συστήματός τους.