Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

4,5,6 Ιουλίου, Πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Παρασκευή 4 ΙΟΥΛΗ 7μμ, Χώρος 8

«Εργατικοί αγώνες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή»

Διοργ. Επιτροπή εργαζομένων στον Καφεναί, Απολυμένοι εργαζόμενοι από φούρνο Λάμπρου, Σωματείο μισθωτών εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Σωματείο σερβιτόρων-μαγείρων Αθήνας, Δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων.


Κυριακή 6 ΙΟΥΛΗ 7μμ, Χώρος 4

«Αυτοοργάνωση – αλληλεγγύη στις γειτονιές. Κανένας χωρίς ρεύμα –σπίτι- τρόφιμα»

Διοργ. Συνελεύσεις γειτονιών και επιτροπές κατοίκων, Κουζίνα Αλληλεγγύης Στεκιού Μεταναστών

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ 7.30μ.μ.
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους

Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους
Όχι στην επιβολή τροφείων

Λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές και αφού τα φούμαρα-των «ανεξάρτητων-αδέσμευτων δημάρχων»  που λειτουργούν με βάση το «νοικοκύρεμα» των δήμων και την εφαρμογή του νόμου, δηλαδή την εφαρμογή των μνημονίων-σε κάποιες περιπτώσεις έπιασαν τόπο και επανεξελέγησαν οι ίδιοι μνημονιακοί δήμαρχοι.
Έρχεται η ζοφερή πραγματικότητα των μνημονίων να τους εκθέσει και να αναδείξει για άλλη μια φορά ότι με χλιαρές «διαμαρτυρίες», μισόλογά και ψήφισμα δεν αντιμετωπίζεται η κοινωνική καταστροφή.
Ετοιμάζονται να αφήσουν χιλιάδες παιδία εκτός παιδικών σταθμών και όσα παιδία εξασφαλίσουν μια θέση, οι γονείς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Καλούμε τους γονείς και όλη την τοπική κοινωνία να παλέψουμε μαζί, για μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, για να μην επιβληθούν τροφεία.


Όλοι-ες στην συνέλευση της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών την Δευτέρα  23  Ιούνη στις 7μμ στο πάρκο μπροστά από το Β΄ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων (28ης Οκτωβρίου και Ελευθερίας).

Προκήρυξη της ΟΚΔΕ για τις απολύσεις στο δημόσιο

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  Η εκστρατεία της χουντικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα βρίσκει απάντηση με σκληρούς αγώνες. Ο υποδειγματικός αγώνας των καθαριστριών έχει αναδειχθεί σε σύμβολο και η τελική νίκη του πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση αρνείται ετσιθελικά να επαναπροσλάβει τις παράνομα απολυμένες 595 καθαρίστριες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα τους. Μετά την εκλογική σφαλιάρα που έφαγε, εξαντλεί κάθε απόθεμα ωμότητας και τρομοκρατίας, χτυπώντας με τα ΜΑΤ σχεδόν σε καθημερινή βάση τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους.
  Τις αμέσως επόμενες μέρες οδηγούνται σε απόλυση λόγω λήξης της «διαθεσιμότητας» πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι από διάφορους τομείς του Δημοσίου (διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι σε διάφορα υπουργεία και ασφαλιστικά ταμεία), που όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση διατεθειμένοι να παραδώσουν έτσι εύκολα τις ζωές τους στη χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-τρόικας. Ιδιαίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι δείχνουν ικανοί να επαναλάβουν τον ηρωικό αγώνα που τον χειμώνα έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, υπερασπίζοντας τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου και το δικαίωμα όλων των παιδιών για ανώτερη μόρφωση.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι αποφάσεις της συνέλευσης της Επιτροπής Δράσης που πραγματοποιήθηκε 6/6/14

Οι αποφάσεις της συνέλευσης της Επιτροπής Δράσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουνίου έχουν ως εξής:

1) Να συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, (ο μοναδικός δήμος που δε διαθέτει).

Για το λόγο αυτό θα είμαστε ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 7- 9μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

· ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

· ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ,ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

2) Να συνεχίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.( Ήδη, αρκετές οικογένειες έχουν πλέον ρεύμα σε διάφορες περιοχές Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Εύοσμο, Σταυρούπολη, Νεάπολη, Κορδελιό κτλ). Να κολλάμε τα ενημερωτικά κείμενα μας σε πολυκατοικίες και κεντρικά σημεία.

Παράλληλα τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Δυτικών (26ης Οκτωβρίου 28, απέναντι από τα δικαστήρια) για να απαιτήσουμε: Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων, πάγωμα των χρεών, κατάργηση του προστίμου για ρευματοκλοπή, απόσυρση όλων των μηνύσεων, μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

3) Να συμμετέχουμε στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, και 6 Ιούλη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. 

4) Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιούνη στις 7μμ στο πάρκο μπροστά από το Β΄ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, (28ης Οκτωβρίου και Ελευθερίας).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730, 
epitropidrasis@gmail.com,

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6   ΙΟΥΝΗ 2014  στις 8μμ
Στην «μικρή πλατειά» στην είσοδο του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Καλούμε όλους τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών σε συνέλευση-συζήτηση την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 8μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων.
  Είναι χρέος όλων μας, απέναντι στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του! Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας μας. Γιατί όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τα ίδια προβλήματα φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, χαράτσια, κόψιμο ρευμάτων, κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων, συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολείων, κατάρρευση του συστήματος υγείας κτλ.
Επίσης ενημερώνουμε ότι του τελευταίους μήνες προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αρκετοί κάτοικοι στους Αμπελόκηπους, τον Εύοσμο, το Κορδελιό, τη Νεάπολη, τη Σταυρούπολη κτλ, να αποκτήσουν πρόσβαση στο ρεύμα, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και μετά από 2 χρόνια! 
Τηλεφωνήστε άμεσα στο τηλ. 2310265730, σε περίπτωση που γνωρίζεται περιστατικά με κομμένα ρεύματα, με απειλές κατασχέσεων σπιτιών και καταθέσεων.
Τέλος φέρνουμε μαζί μας και φάρμακα που πλέον δεν τα χρειαζόμαστε, για να τα δώσουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
·        Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Απαγόρευση  κατασχέσεων  κατοικιών &  καταθέσεων.
·        Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών (σχολεία, νοσοκομεία κτλ.).
·        Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·        Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·        Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,