Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE–WIND–VICTUS: Όχι στην απόλυση στην VICTUS στην Κρήτη. Τρίτη 20/12 Στάση Εργασίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONEWINDVICTUS

VICTUS: OXI ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Όλοι οι συνάδελφοι να είμαστε σε ετοιμότητα

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Με σχέδιο, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πίεση στη διοίκηση

Ενάντια στα πλάνα των διοικήσεων για νέες «εκκαθαρίσεις»

Victus: TΡΙΤΗ 20/12 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, 09:00 – 13:00 με επιτόπου συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση


 Συνάδελφοι,
Πριν λίγες μέρες, η διοίκηση της Victus επιχείρησε να απολύσει τον συνάδελφο Δ.Τ. από τις εγκαταστάσεις στην Κρήτη. Προς τιμή του, ο συνάδελφος αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά του (που όπως όλοι μας έχει απόλυτη ανάγκη), έναντι του «αντιτίμου» 2–3 επιπλέον μισθών που του έδινε η διοίκηση. Προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας (θα συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017) και βρίσκεται σε συντονισμό με το Σωματείο μας.

Η απόλυση αυτή, και ακόμα περισσότερο η αντίσταση του συναδέλφου, έχουν μεγάλη σημασία. Στη Victus, οι ρυθμοί εργασίας, η πίεση για τις προθεσμίες και τους στόχους, έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Με την πολύ εντατική δουλειά των συναδέλφων, οι διοικήσεις των Vodafone και Wind μπορούν να διαφημίζουν την αναβάθμιση των δικτύων τους. Την ίδια στιγμή, επεκτείνονται διαρκώς οι χειρότερες σχέσεις εργασίας (μπλοκάκια, «ενοικιαζόμενοι» κ.λπ.), με άθλιους μισθούς. H Victus έχει γίνει «πειραματόζωο» εφαρμογής των νέων επιθέσεων στους εργαζόμενους, αυτή τη φορά μαζικά και στα τεχνικά κομμάτια, είτε της ίδιας είτε των μητρικών Vodafone και Wind. Και την ίδια στιγμή που απέλυε τον συνάδελφο, η διοίκηση της Victus «έσπρωχνε» με κάθε τρόπο τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην χαρωπή γιορτή, για να δείξουν «εταιρική κουλτούρα»!
Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, γίνεται η απόλυση του συναδέλφου. Είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη «παραίτηση» στην Πάτρα. Ειδικά οι συνάδελφοι στη Victus πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Όσο προχωράει το βασικό έργο του sharing προς την ολοκλήρωσή του, τόσο η ανασφάλεια για το μέλλον των θέσεων εργασίας στην εταιρία μεγαλώνει.
Αγώνας ενάντια στις απολύσεις ή…. προεκλογικές κινήσεις; Δεν μπορεί παρά να εκπλήσσει το κάλεσμα των γνωστών «συνδικαλιστών» για στάση εργασίας, με αφορμή την απόλυση. Δύο χρόνια τώρα, δεν έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι οι αγώνες τελείωσαν, δεν θέλουν τέτοιον συνδικαλισμό κ.λπ. κ.λπ.; Δεν επέμεναν μέχρι τέλους, να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ήσυχα όλες οι απαιτήσεις της διοίκησης; Δεν έρχονταν ανοιχτά να δουλέψουν σε μέρες γενικών απεργιών («φτύνοντας» τα θέματα του ασφαλιστικού, των εργασιακών κ.λπ); Δεν έφευγαν «νύχτα» οι εκλεγμένοι πρόεδροί τους; Τι φωνασκούν τώρα; Για να πείσουν ότι θα… αγωνιστούν;;; Απλά θέλουν οι συνάδελφοι να τους «θυμηθούν» στις εκλογές τους. Γι’ αυτό στήνουν μια «κινητοποίηση» σαν διάλειμμα με καφέ και τσιγάρο, χωρίς κάποια προσπάθεια να  πιέσουν τη διοίκηση οι συνάδελφοι. Τα ίδια που κάνει και η ΓΣΕΕ και ο «παραδοσιακός συνδικαλισμός», που κατά τα άλλα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας!
Συνάδελφοι, μπορούμε να σταματήσουμε τις επιθέσεις των διοικήσεων. Αυτό δείχνουν και άλλες περιπτώσεις απολυμένων από τις Wind και Vodafone, όπου μετά από μακρύ αγώνα, μπόρεσαν να πετύχουν λύσεις υπέρ τους. Αυτή η μαχητική στάση είναι ο μόνος δρόμος, έτσι μόνο υπερασπίζουμε τις δουλειές όλων μας – όχι με τις διαρκείς υποχωρήσεις στο όνομα του «μικρότερου κακού».
Από την μεριά μας, ως Ενιαίο Σωματείο, σε συντονισμό και με τον απολυμένο συνάδελφο, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ακυρωθεί η απόλυση, να δοθεί λύση υπέρ του συναδέλφου και όλων μας. Ένας τέτοιος αγώνας πρέπει να είναι πραγματικός, με σχέδιο και διάρκεια, να πιέζει τις διοικήσεις – και όχι κινήσεις για το θεαθήναι. Άλλωστε το Ενιαίο Σωματείο δεν θυμήθηκε τους αγώνες τώρα πίσω πίσω… Σαν ένα πρώτο, άμεσα βήμα, σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την ΤΡΙΤΗ 20/12 – από την αρχή της δουλειάς (09:00) μέχρι το μεσημέρι (13:00)
Που στη διάρκειά της θα οργανώσουμε επιτόπου συνέλευση
και παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με τους συναδέλφους, στη διοίκηση