Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Eργατική Πρωτομαγιά 2016: Συγκέντρωση Κυριακή 8/5, 10:30πμ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Eργατική Πρωτομαγιά 2016: ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Συγκέντρωση: Κυριακή 8/5, 10:30 πμ,

 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


Στον φετινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία στη χώρα μας και παγκόσμια βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τρομακτικές απειλές της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, του πολέμου, της προσφυγιάς, των χτυπημάτων στις δημοκρατικές ελευθερίες.
Ζήτημα ζωής ή θανάτου η ανατροπή όλων των Μνημονίων
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ βάλθηκε να ξεπεράσει σε αθλιότητα ακόμα και τους παλιούς μνημονιακούς. Ο Τσίπρας και οι γύρω του, απομονωμένοι απ’ την κοινωνία, γαντζώνονται στην εξουσία, ως έρμαια και πρόθυμοι υπηρέτες των δανειστών, καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό. Πριν καλά καλά εφαρμοστεί όλο το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο, φέρνουν και 4ο Μνημόνιο με δήθεν «προληπτικά» μέτρα!
  • Καταστρέφουν ολοκληρωτικά την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύουν κάθε αλληλέγγυο χαρακτήρα της, με τη νεοφιλελεύθερη, κανιβαλική λογική της «ανταποδοτικότητας» και μόνο κριτήριο όχι κάποιες αξιοπρεπείς παροχές αλλά τη «βιωσιμότητα» στα μέτρα των δανειστών και του κεφαλαίου. Καταργούν τις κατώτερες συντάξεις, τις μειώνουν (καταβαλλόμενες και μελλοντικές) σε επίπεδα πείνας. Αυτό είναι το νόημα των νέων ρυθμίσεων για το ύψος και τις προϋποθέσεις της «εθνικής σύνταξης», τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού επί όλου του εργασιακού βίου, τις περικοπές σε επιδόματα και παροχές κ.λπ.
  • Φοροχαράτσια και εισπρακτικά μέτρα χωρίς τέλος. Μείωση αφορολόγητου, αύξηση κλιμάκων και εισφοράς «αλληλεγγύης», εξοντωτική φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ. Στο επόμενο φορολογικό (μαζί με το 4ο Μνημόνιο ή πιο νωρίς) ετοιμάζεται σφαγή, με αύξηση του ΦΠΑ, υπαγωγή σχεδόν όλων των λαϊκών δαπανών στον ανώτερο φορολογικό συντελεστή, κατάργηση των λίγων φοροαπαλλαγών που απέμειναν, αύξηση ΕΝΦΙΑ κ.ά.
  • Ξεπουλάνε τα πάντα. Μετά την εγκληματική παραχώρηση των αεροδρομίων και του ΟΛΠ, σειρά παίρνουν και άλλα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι, η ύδρευση, κάθε υποδομή και πλούτος του Δημοσίου, αξίας εκατοντάδων δις, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.